Ако сте разглеждали верижни огради, може би сте забелязали, че има два често срещани вида: поцинковани огради и огради с винилово(PVC) покритие. Каква е разликата между тези два типа огради и кое е подходящо за вас?

Първо, нека разгледаме какво означават тези термини. Ето разликата между покрити с винил и поцинковани верижни огради:

Поцинковани огради


Поцинкованите огради издигат защитата на следващото ниво. Поцинкованите огради не корозират лесно, тъй като металът е покрит с цинк, така че да издържа по-дълго и е много по-здрав от обикновената черна оградна мрежа. Поцинкованите огради са най-често срещаният тип ограда, който ще видите из града. Типично сребрист на цвят, металът се вижда и цялостният естетичен вид е индустриален.

Огради с винилово покритие


Друг вариант за защита на вашата ограда е да я покриете с винил. Оградите с винилово покритие предпазват метала на мрежата от корозия, подобно на поцинкованите плетени огради. Има множество цветови опции, когато изберете верижни огради с винилово покритие. Цялостният естетически вид е много по-мек от индустриалната метална атмосфера.

Така, кой е подходящият за вас?


Как можете да изберете правилната плетена ограда за вашия двор или проект?

Предимства на поцинкованите огради


Класическа плетена ограда.
Повечето хора са запознати с поцинкованите огради. Това е класическата верижна ограда.

По-евтина цена.
Поцинкованите огради са по-икономичен вариант в сравнение с плетената ограда с винилово покритие.

Индустриален вид.
Ако ограждате промишлена зона, поцинкованата мрежа ще пасне точно.

Минуси на поцинкованите огради


Малко по-малко издръжлива. Тъй като металът е изложен на въздуха и времето, той ще корозира малко по-бързо. Верижните огради обаче имат дълъг живот, независимо кой тип изберете.
Ако ограждате жилищен имот, поцинкованата ограда може да изглежда не на място. Сребърният цвят обикновено се откроява от околната среда.

Предимства на винилово покритие


По-дизайнерски.
Оградите с винилово покритие се предлагат в много цветове и могат да бъдат оцветени, за да се слеят със заобикалящата среда или да съответстват на озеленяването.

По-атрактивен.
Винилът създава по-меко усещане от поцинкованата ограда и изглежда по-добре около домовете.

Повишена издръжливост.
Тъй като металът е обвит в защитен слой от винил, тези огради ще ръждясват или ще се изгният по-бавно.

Недостатъци на винилово покритие


Цена.
PVC покритието е по-скъпо от поцинкованата ограда. Ако вашият проект е такъв, при който външният вид на оградата не е толкова важен, колкото цената, това не е най-добрият избор.

Напукване на винил.
Въпреки, че виниловото покритие е здраво, в някои ситуации може да започне да се отчупва или разкъсва, което е много непривлекателно. Това се случва по-често, когато оградата има много физически контакт, като например футболно игрище.


Както поцинкованите огради, така и верижните огради с винилово покритие имат своето място, така че е въпрос на лични предпочитания и това, кое е най-добро за вашия проект. Без значение кой тип изберете, ФЕРИТ ЕООД е чудесен избор за плетени огради!
© 2024 Ферит ЕООД. Всички права запазени. | Условия за ползване | Доставка | Бисквитки